menu

Hjælp og Information

Her finder du tips og information om Flyrejser.dk, svar på hyppige spørgsmål om Flyrejser.dk samt information om, hvordan du kommer i kontakt med Flyrejser.dk.

 • Information

  Flyrejser.dk er en prissammenligningsside, som sammenligner priser på flybilletter fra op til 5 charterselskaber, 30 internetrejsebureauer, 100 lavprisflyselskaber og 600 ordinære flyselskaber. Dette gør, at du som besøgende hurtigt og enkelt kan finde den billigste flybillet til din destination. Når du har fundet den billet, som passer bedst, foretager du selve købet/bookingen direkte hos flyselskabet eller internetrejsebureauet. Flyrejser.dk sælger ingen billetter, men står kun for prissammenligningen.

  Som besøgende på Flyrejser.dk kan du hurtigt og enkelt finde de billigste og bedste rejser til den destination, du søger på. Vi hjælper dig også med at søge efter mere avancerede rejser, som indeholder mange stop, eller som skal gå via specielle lufthavne. Derudover kan du med vores unikke fuktioner søge efter op til 15 rejser samtidig med vores priskalender eller oprette prisovervågninger på de datoer, hvor du vil rejse.

  Flyrejser.dk er et produkt fra Flightmate AB fra Sverige. I Sverige har Svenska Resenätverket siden 2007 drevet Flygresor.se, det overlegent største og mest populære prissammenligningssite for flyrejser. Det er vores ambition at være dit lokale valg uden for Danmark. Vi stræber efter at være verdens mest anvendte og sociale søgemotor for flyrejser. For os betyder din oplevelse, og at du finder den bedste pris og rejse, alt. Du skal også kunne fortælle om dine oplevelser og de rejser, du finder. Vi stræber hele tiden efter at forbedre os, udvikle nye funktioner og blive bedst til rejser fra netop det sted, hvor du befinder dig. At rejse er socialt og positivt. Vores mål er, at selve bookingen af rejsen skal fungere på samme måde.

 • Søgefeltet

  Flyrejser.dk har en stor, tydlig och enkel sökruta där man kan söka enkel-resor, tur&retur-resor

  Flyrejser.dk sammenligner priser fra alle førende rejsebureauer. Disse rejsebureauer formidler flybilletter fra over 700 flyselskaber verden over, hvoraf ca. 100 er lavprisflyselskaber. Ved at søge hos alle førende rejsebureauer og flyselskaber finder Flyrejser.dk de bedste og billigste alternativer til din rejse.

 • Filtre i søgeresultatet

  Flyrejser.dk sorterer altid søgeresultatet med den laveste pris øverst som standard. Naturligvis kan man som besøgende selv ændre sorteringen til for eksempel at vise rejser med den korteste rejsetid først eller sortere efter det bedste mulige resultat, hvilket indebærer, at den bedste rejsetid og pris vises øverst.

  Ud over at ændre sortering kan man også bortfiltrere uønskede søgeresultater. Man kan eksempelvis bortfiltrere høje priser, lange transittider, transit i uønskede lufthavne eller rejser, hvor man skal skifte lufthavn. Man kan også filtrere efter betalingsmetode, rejsebureauer og flyselskaber.

  Et tip, hvis man skal rejse langt og får vist rejser med meget lange rejsetider, er at ændre sorteringen til "rejsetid" og derefter bruge prisfilteret for at fjerne alle dyre rejser. Det gør det enklere at finde billetter, som har en god balance mellem lav pris og kort rejsetid.

 • Prismatrice i søgeresultat

  Flyrejser.dk tilbyder flere hjælpemidler for at finde de billigste flybilletter, heriblandt prismatricen, som er et nyttigt redskab, hvis man er fleksibel, hvad angår udrejse og hjemrejse, idet man får et overblik over, hvordan priserne varierer på de forskellige datoer.

 • Prisjægeren

  Prisjægeren gør det enkelt at søge i priser og rejser, som andre har søgt på. Den gør det muligt at søge efter billige billetter over en større/længere tidsperiode, når man ikke kender den præcise afrejsedato.

  information-price-hunter
 • Prisovervågeren

  Venter du på, at flypriserne til et rejsemål falder? Lad Flyrejser.dk hjælpe dig ved at foretage en prisovervågning, som automatisk giver dig besked via e-mail, når flyprisen til en valgt destination falder under en bestemt pris.

 • Spørgsmål og svar

  Hvorfor skal man benytte Flyrejser.dk?

  Der findes mange flyselskaber og rejsebureauer, som hævder, at de sælger de billigste flybilletter. Ved at søge på Flyrejser.dk kan man hurtigt og enkelt afgøre, hvem der virkelig er billigst.

  Her er 5 gode grunde til at søge efter sin flyrejse på Flyrejser.dk:

  • Flyrejser.dk inkluderer alle førende internetrejsebureauer og flyselskaber i prissammenligningen og viser derfor de bedste priser og billetter for din søgning.
  • Flyrejser.dk har flere filtre, som gør det hurtigt og enkelt at sortere og afgrænse sin søgning til de mest relevante flyrejser.
  • Flyrejser.dk viser tips til, hvornår andre rejsende har fundet den billigste billet, hvilket kan give et fingerpeg om, hvilke perioder det er billigst at rejse i.
  • Flyrejser.dk har priskalendere for de 300 mest almindelige destinationer, som viser de billigste flypriser måned for måned.
  • Flyrejser.dk har en prismatrice, som hjælper med at finde priser, plus/minus 3 dage, for den søgning, man har foretaget, så man nemt og hurtigt kan se, om der er billigere rejser på de nærliggende datoer.

  Hvordan finder man de billigste flybilletter?

  Den overordnede regel er dog, at man skal være ude i god tid for at finde billige billetter. Jo længere væk man rejser, desto tidligere skal man booke. Mange flyselskaber kræver, at man skal være bortrejst natten mellem lørdag og søndag, og at man højst må være bortrejst i 30 dage, hvis man vil booke en billig flybillet til en rejse uden for Europa.

  Flyrejser.dk har flere værktøjer som priskalender og prismatrice, som skal hjælpe besøgeren med at finde den billigste flybillet.

  Kan I give mig et tilbud på en flyrejse?

  Nej, Flyrejser.dk sælger ikke rejser og kan derfor ikke give dig et tilbud. Flyrejser.dk tilbyder udelukkende internettjenesten Flyrejser.dk med det formål, at du selv skal kunne sammenligne priser fra de billigste flyselskaber og internetrejsebureauer.

  Kan jeg ringe og få hjælp med at booke en flyrejse?

  Flyrejser.dk er en internettjeneste, hvor man selv kan søge efter den billigste flyrejse. Priserne hentes fra de største og billigste flyselskaber/internetrejsebureauer og gælder, når man selv foretager bookingen hos det respektive flyselskab/rejsebureau. Hvis man har brug for telefonsupport, har visse internetrejsebureauer et telefonnummer, som man kan ringe til og få hjælp, men så gælder der som regel andre priser end dem, der vises på Flyrejser.dk

  Eftersom Flyrejser.dk ikke sælger rejser, kan Flyrejser.dk ikke tilbyde telefonsupport.

  Flyrejser.dk tilbyder kun en søgetjeneste for flyrejser, hvor man kender datoen for både ud- og hjemrejse. Hvis man vil booke en anden rejse, skal man kontakte rejsebureauet eller flyselskabet direkte for at finde en billet, der opfylder ens ønsker.

  Kan jeg søge efter en flyrejse med stopover?

  Flyrejser.dk tilbyder kun en søgetjeneste for flyrejser, hvor man rejser direkte mellem to lufthavne. Hvis man vil booke en anden rejse, skal man kontakte rejsebureauet eller flyselskabet direkte for at finde en billet, der opfylder ens ønsker.

  Kan jeg tage min hund med i flyet?

  Flyrejser.dk sælger ikke rejser, men er en prissammenligningsside, som hjælper den besøgende med at finde det billigste flyselskab/internetrejseselskab. Du skal kontakte rejsebureauet eller flyselskabet direkte for at få information om, hvilke regler der gælder for rejser med dyr. Reglerne varierer afhængigt af flyselskab og destination.

  Hvor meget bagage må jeg medbringe?

  Flyrejser.dk sælger ikke rejser, men er en prissammenligningsside, som hjælper den besøgende med at finde det billigste flyselskab/internetrejseselskab. Alle spørgsmål vedrørende rejse og booking skal stilles til det rejseselskab eller flyselskab, som du foretager/har foretaget bookingen hos. Reglerne varierer afhængigt af flyselskab, flybillet og destination.

  Jeg fandt en billig flyrejse i går, men den ser ud til at være forsvundet i dag. Kommer den lave pris tilbage igen?

  Flyrejser.dk er en prissammenligningsside, som viser priser fra forskellige internetrejsebureauer og flyselskaber. Flyrejser.dk sælger ingen rejser og sætter ingen priser, og Flyrejser.dk kan dermed ikke påvirke, hvilke rejser der bliver inkluderet i prissammenligningen. Når man finder en billig flybillet, skal man skynde sig at booke, hvis man vil være sikker på at få den billige flybillet.

  Hvorfor er det dyrere at booke to billetter end én?

  Når man søger på én billet, oplever man af og til, at den for eksempel koster 2.000 kr., mens to billetter koster totalt 5.000 kr. (2.500 kr./stk.). Det skyldes, at flyselskaberne benytter et system med orskellige prisklasser/bookingklasser, hvor prisen stiger, jo flere flysæder der sælges. Hvis der for eksempel kun findes ét flysæde tilgængeligt i en lavere bookingklasse (2.000 kr.), når man forsøger at booke to flysæder, vil de fleste flyselskaber booke begge flysæder i den dyrere bookingklasse (2 x 2.500 kr.). Dermed kan det altså godt betale sig at købe de to billetter hver for sig (2.000 kr. + 2.500 kr.) i stedet for at købe begge billetter samtidig, men det indebærer dog også en risiko for, at der kan gå noget galt, eller at man ikke kommer til at sidde sammen. Hos nogle flyselskaber eller rejsebureauer kan der blive vist en fejlmeddelelse, når man forsøger at foretage en booking, som indeholder flysæder i forskellige bookingklasser.

  Hvorfor er prisen ikke den samme, når jeg klikker mig videre til et rejsebureau?

  Flyrejser.dk, rejsebureauerne, flyselskaberne eller GDS'erne (Amadeus, Sabre eller Worldspan) finder aldrig selv på rejser eller priser. Når man foretager en søgning på Flyrejser.dk, foretages der en søgning i realtid i rejsebureauernes og flyselskabernes systemer, som kontrollerer tilgængeligheden hos forskellige GDS'er. Det er temmelig avancerede og komplekse systemer med flere milliarder rejser og priser, som hele tiden ændres, så der kan desværre opstå fejl, men alle parter arbejder på at minimere dette.

  Et ret almindeligt problem er, at der kan opstå fejl, når man skal booke flere billetter, hvis der ikke er pladser nok til alle rejsende i én og samme prisklasse/bookingklasse (se spørgsmålet Hvorfor er det dyrere at booke to billetter end én?). Nogle gange kan der blive vist priser på billetter, som lige er blevet solgt, eller hvor nogen har foretaget en reservation, men endnu ikke har betalt. Man skal huske, at priser på flybilletter falder og stiger i takt med dollarkursen, udbud og efterspørgsel, kampagner hos flyselskaberne og rejsebureauerne og en lang række andre faktorer.

  Hvorfor vises en rejse som tilgængelig på Flyrejser.dk, når den er udsolgt hos alle rejsebureauer?

  De fleste flyselskaber sælger deres billetter via såkaldte GDS'er (Amadeus, Sabre eller Worldspan). Rejsebureauerne har aftaler med en eller flere GDS'er og sælger rejser, der er tilgængelige hos GDS'en. Hvis en rejse bliver udsolgt hos en GDS, vil rejsen også være udsolgt hos alle rejsebureauer, der benytter denne GDS. I nogle tilfælde kan der være en person, som har reserveret en billet, men ikke har betalt for den endnu. Hvis betalingen ikke falder til tiden, kan billetten blive gjort tilgængelig igen. Ellers er man nødt til at vælge et andet rejsealternativ.

  Jeg har ikke modtaget en bookingbekræftelse. Kan I sende den igen.

  Flyrejser.dk sælger ikke rejser, men er en prissammenligningsside, som hjælper den besøgende med at finde det billigste flyselskab/internetrejseselskab. Det er det selskab, som man har foretaget bookingen/betalingen hos, man skal kontakte, hvis man har spørgsmål vedrørende sin rejse eller booking.

  Hvordan ændrer jeg datoen for min flyrejse?

  De fleste billige billetter kan ikke afbestilles eller ombookes. Vilkåret for at købe en billig flybillet er, at man i forvejen ved, hvilken dato man skal rejse, og man kan ikke efterfølgende ændre denne dato. Hvis man har købt en rejse og har behov for at ombooke den, kan man kontakte det internetrejsebureau eller flyselskab, hvor man har foretaget bookingen for at kontrollere, om der findes en løsning. Hvis man på forhånd ved, at man har brug for en flybillet, der kan ombookes, skal man købe den dyrere "flex"-billet direkte hos flyselskabet.

  Hvordan afbestiller jeg min flyrejse?

  De fleste billige billetter kan ikke afbestilles eller ombookes. Hvis man har købt en rejse og ikke har mulighed for at tage af sted, kan man kontakte det internetrejsebureau eller flyselskab, hvor man har foretaget bookingen for at kontrollere, om der findes en løsning. Hvis man på forhånd ved, at man har brug for en flybillet, der kan afbestilles, skal man købe den dyrere "flex"-billet direkte hos flyselskabet.

  Man skal læse forsikringsvilkårene, inden man booker flybilletter, så man ved, hvilke regler der gælder, hvis man ikke har mulighed for at rejse. Indboforsikringen indeholder som regel en enklere rejseforsikring, og det samme gør sig gældende, hvis man betaler rejsen med et bankkort/betalingskort. Derudover findes der supplerende og mere omfattende forsikringer, som man kan købe direkte hos forsikringsselskaber eller hos internetrejseselskaber/flyselskaber, når man booker sin flybillet.

  Får jeg en papirbillet?

  Papirbilletten er næsten helt afskaffet. Stort set alle flyselskaber er gået over til elektroniske flybilletter, hvilket indebærer, at den rejsendes oplysninger er gemt i flyselskabernes computersystem, hvorfor man blot skal fremvise sit pas ved indtjekningen for at få udleveret det boardingkort, som skal benyttes til flyvningen. Flere og flere flyselskaber tilbyder desuden elektronisk indtjekning i lufthavnen, hjemme foran computeren eller via mobiltelefonen. Alle internetrejsebureauer og flyselskaber sender en bookingbekræftelse, når man har foretaget bookingen. Hvis man ikke har modtaget denne bekræftelse, skal man kontrollere, at den ikke er havnet i spamfilteret.

  Kan jeg kontrollere, om min booking er foretaget korrekt?

  De fleste internetrejsebureauer og almindelige flyselskaber booker deres billetter via forskellige såkaldte GDS'er (Amadeus, Sabre eller Worldspan). Afhængigt af hvilken GDS, der er blevet benyttet til bookingen, kan man kontrollere sin booking på forskellige websider.:

  Visse lavprisflyselskaber benytter sig ikke af disse GDS'er, og disse selskabers billetter/bookinger kan kun kontrolleres hos det respektive lavprisflyselskab.

  Kan jeg have tillid til de rejsebureauer, der er inkluderet i prissammenligningen på Flyrejser.dk?

  Flyrejser.dk inkluderer kun store, kendte og seriøse rejsebureauer, der har eksisteret på markedet i mindst 12 måneder. Flyrejser.dk holder løbende øje med markedet og de medvirkende rejsebureauer for at undgå, at de besøgende skal komme ud for useriøse aktører. Bemærk, at Flyrejser.dk i nogle tilfælde viser priser fra udenlandske rejsebureauer (Bravofly og Wegelo), som kan have et lavere serviceniveau eller en længere svartid end svenske rejsebureauer. Det er vigtigt, at man som kunde læser al den information, der vises på disse sider i forbindelse med bookingen.

  Konkurrencen om kunderne mellem rejsebureauerne er stenhård, hvilket resulterer i faldende priser på flybilletter. Ulempen ved denne priskrig er, at serviceniveauet hos rejsebureauerne nogle gange kan være lavt. Det gælder om at være opmærksom, når man booker, og om muligt vælge det rette serviceniveau, hvis man skulle få behov for at kontakte rejsebureauet efter bookingen af rejsen.

  Kan jeg booke flybilletter via Flyrejser.dk?

  Flyrejser.dk er en søgemotor, som udelukkende sammenligner priser fra forskellige rejseselskaber på internettet, og Flyrejser.dk sælger ingen billetter.

  Hvad sker der, når jeg klikker på "Gå til rejse"?

  Når du klikker på "Gå til rejse", forlader du Flyrejser.dk og går videre til det rejseselskab, der sælger billetten.

  Hvilken alder gælder for børn/ungdomsbillet?

  På Flyrejser.dk kan du foretage en søgning på op til 11 år for børnebilletter, men aldersgrænsen kan variere fra rejseselskab til rejseselskab. Specialbookinger som ungdoms- og pensionistbilletter kan foretages direkte fra rejseselskaber som Flygvaruhuset.se.

  Kan man vælge assistance som tilvalg?

  Kontakt det rejseselskab, som du booker hos, for at finde ud af, om der er mulighed for at få assistance.

  Kan jeg se, hvilket rejseselskab jeg lander hos, inden jeg klikker på "Gå til rejse"

  Til venstre for knappen "Gå til rejse" kan du se, hvilket rejseselskab der sælger rejsen.

  Hvad gør jeg, hvis jeg ikke har modtaget eller har mistet min bekræftelsesmail?

  Kontakt det rejseselskab, der har solgt rejsen til jer.

  Jeg har ikke modtaget min bookingbekræftelse, kan I sende en ny?

  Flyrejser.dk er en søgemotor og har ikke adgang til bookinger. Du skal kontakte det rejseselskab, som du har booket billetten hos.

 • Kontakt

  Bemærk, at Flyrejser.dk IKKE sælger rejser og dermed IKKE kan svare på spørgsmål om bookinger! Det er REJSEBUREAUET eller FLYSELSKABET, som du foretog bookingen hos, du skal kontakte med alle spørgsmål vedrørende din booking!

  Du kan anvende denne formular for at få svar på almindelige spørgsmål og komme i kontakt med Flyrejser.dk. I feltet "Dit spørgsmål" bedes du skrive det spørgsmål, som du ønsker at få besvaret:

  Flyrejser.dk er ejet, drevet og udviklet af Flightmate AB (SE556694724701). Hvis du ønsker at kontakte Flyrejser.dk, kan du ligeledes træffe os på info@Flyrejser.dk eller +46 8 55 80 15 00

 • En cookie er en lille tekstfil, som sendes fra vores webserver og bliver lagret af din webbrowser. Der er to slags cookies: "almindelige" cookies og sessioncookies. Sessioncookies forsvinder, når du lukker din webbrowser og lagres altså ikke, mens almindelige cookies bliver gemt på din computer i længere tid.

  Formålet med at anvende cookies på dette website er at kunne tilpasse vores tjenester efter de brugerpræferencer, du har angivet. Cookies benyttes også for at kunne tælle antallet af brugere og trafik. Ved at forstå, hvordan websitet bliver benyttet, kan vi udvikle og forbedre det. Ingen personlig information bliver lagret i cookies fra dette website.

  Vil du ikke acceptere cookies, kan din webbrowser indstilles, så du automatisk afviser lagring af cookies eller får besked, når et website anmoder om at lagre en cookie. Via webbrowseren kan også tidligere lagrede cookies slettes. Se webbrowserens hjælpesider for mere information.

  Du kan også slette cookies manuelt fra din harddisk når som helst. Vælger du ikke at acceptere cookies, kan websitet få begrænset funktionalitet, fx ingen søgehistorik. For mere information om cookies se PTS hjemmeside

 • Brugervilkår

  Brugervilkår på Flyrejser.dk

  Disse brugervilkår gælder for de søgeværktøjer ("Søgetjenester"), der gøres tilgængelige på websiden www.Flyrejser.dk af Flightmate AB, 556694-7247. Ved at benytte disse Søgetjenester godkender du samtidig disse brugervilkår. Hvis du ikke godkender disse brugervilkår, skal du omgående ophøre med at benytte Søgetjenesterne. Svensk lov finder anvendelse på disse brugervilkår.

  Om Flyrejser.dk

  Søgetjenesterne indebærer, at du omkostningsfrit kan foretage søgninger og prissammenligninger, som vedrører Flyrejser.dk's Forhandleres produkter og tjenester, fx flyrejser og pakkerejser, som til enhver tid publiceres af Flyrejser.dk. Flyrejser.dk sælger ikke selv nogen produkter eller tjenester på siden.

  Alle eventuelle bestillinger af Forhandleres produkter og tjenester skal foretages direkte hos den respektive Forhandler via Forhandlerens egen webside eller anden bestillingstjeneste. Flyrejser.dk har ikke noget ansvar for dine eventuelle bestillinger eller udnyttelsen af de produkter eller tjenester, der stilles til rådighed af Forhandleren. Se også "Ansvar med mere" herunder.

  Immaterielle rettigheder med mere

  Alle immaterielle rettigheder til Flyrejser.dk samt det materiale (inklusive tekster og billeder), der forekommer på Flyrejser.dk, ejes og indehaves af Svenska Resenätverket AB og, i relevante tilfælde, den respektive Forhandler. Materialet må ikke kopieres, distribueres eller på anden måde gøres tilgængeligt for offentligheden, for eksempel på en anden webside, uden forudgående skriftlig tilladelse fra Flightmate AB.

  Ansvar med mere

  Flyrejser.dk bestræber sig på at levere aktuel og opdateret information på websiden, hvad angår Forhandlernes produkter og tjenester. Flyrejser.dk kan dog ikke garantere, at den information om Forhandlernes produkter og tjenester, der publiceres på websiden, er korrekt eller opdateret.

  Flyrejser.dk har ikke noget ansvar for informationen om Forhandlernes produkter og tjenester eller den information, der publiceres på den respektive Forhandlers webside eller på andre websider, der linkes til fra Flyrejser.dk eller linker til Flyrejser.dk.

  Flightmate AB tager ikke noget ansvar for eventuelle tab, omkostninger eller skader, der kan opstå som følge af din brug af Søgetjenesterne eller som følge af de bestillinger eller køb af Forhandlernes produkter eller tjenester, som du har foretaget.

  Det er Forhandleren, der har ansvaret for enhver eventuel kunderelation mellem dig og Forhandleren, der opstår som følge af din anvendelse af Søgetjenesterne. Forhandleren har for eksempel ansvaret for alt, der er underlagt Pakkerejseloven (1992:1672) og Rejsegarantiloven (1972:204).

  Tredjepartsservice

  Ved anvendelse af tjenester fra tredjepart, såsom Facebook, kan der desuden gælde andre vilkår. For eksempel gør Facebooks "Meddelelse om Rettigheder og Ansvar" sig gældende for alle brugere og besøgende på Facebook, og vi anbefaler, at du læser disse vilkår, inden du benytter tjenester fra en sådan tredjepart.

 • Klimatpåverkan

  Klimatpåverkan

  Så här fungerar sorteringen på CO2-utsläpp

  Möjligheten att sortera flygresor efter klimatpåverkan har tagits fram av Flyrejser.dk med hjälp av Kungliga Tekniska Högskolan (KTH) och Stockholms Universitet. I grunden finns en matematisk uträkning som viktar de olika resorna baserat på en mängd faktorer. Flygresor.se vände sig till KTH och forskningsvärlden för att få hjälp med att utveckla en modell som över tid kan förfinas och utvecklas. Vi hoppas därför att fler vill bidra med data och vidare forskning inom ämnet i framtiden. Allt för att kunna göra den modell vi nu presenterar så bra som möjligt för att ni som söker efter flygresor ska kunna ta med även klimatpåverkan i övervägningen. En glädjande insikt i arbetet har varit att det faktiskt inte automatiskt är de dyrare resorna som har mindre klimatpåverkan, utan i många fall är det faktiskt tvärtom så att de som väljer att flyga billigt även kan begränsa sin klimatpåverkan. Allt du behöver veta är vilket av de billigare alternativen du faktiskt ska välja.

  Vilka parametrar finns med i beräkningen

  • Bränsleförbrukning vid start och taxning, vid stigning, flygning vid marschöjd och vid inflygning.
  • Tillryggalagd distans (en approximation av den verkliga flygdistansen, inte bara fågelvägen
  • Om planet har så kallade sharklets eller winglets på vingspetsarna
  • Hänsyn till ökat bidrag till molnbildning vid flygning på hög höjd
  • Platskonfiguration av det aktuella flygbolagets flygplantyp för den aktuella rutten
  • Beläggningsgrad hos det aktuella flygbolaget
  • Koldioxidkonverteringsfaktor för att beräkna CO2-mängd per kg flygbränsle

  Påverkan av datakvalitet

  Det är vanligt vid inhämtande av data att flygbolag, resebyrå eller annan aktör inte tillhandahåller tillräckligt hög kvalitet på indatat. Därför används approximationer baserade på respektive rutt och flygbolag som stöd i dessa fall. I takt med att respektive aktörer blir bättre på att tillhandahålla förstahandsdata i realtid ökar även kvaliteten på beräkningarna.

  Efter analyser av stora datamängder kring faktiska flygrutter, flygplanstyper och konfigurationer använda på respektive rutt, finns för varje aktuell rutt, flygbolag och flygplansmodell approximerade värden att falla tillbaka på om datat kring en användare aktuella sökning vid sökögonblicket har kvalitetsbrister.

  Generella slutsatser

  Få mellanlandningar, moderna flygplan och många passagerare per plan ger en mindre klimatpåverkan per flygning. Därför kommer flygbolag med modernare flotta och flygplanskonfiguration som tillåter fler platser i planet att bidra med ett lägre utsläpp. Men även direkt resor med bolag med äldre flygplan kan skapa mindre utsläpp genom att flygplanen är konfigurerade för fler passagerare, eller för att de flyger direkt. Förhållandena är väldigt komplexa och modellen måste användas för just din planerade resa för att räkna ut de optimala förhållandena mellan de olika resealternativen baserat på flygbolag, flygplan och faktisk flygsträcka. Det är därför viktigt att du som användare inte drar förhastade slutsatser om att det automatiskt alltid är bättre att välja ett visst på flygbolag. Du måste istället titta på helheten som erbjuds när modellen faktiskt tillämpas i sökresultaten.

  Trevlig resa!

  Länkar: Här laddar du ner hela studien (Master Thesis) från KTH och Stockholms universitet om du vill fördjupa dig i teorierna.

Information

Flyrejser.dk er en prissammenligningsside, som sammenligner priser på flybilletter fra op til 5 charterselskaber, 30 internetrejsebureauer, 100 lavprisflyselskaber og 600 ordinære flyselskaber. Dette gør, at du som besøgende hurtigt og enkelt kan finde den billigste flybillet til din destination. Når du har fundet den billet, som passer bedst, foretager du selve købet/bookingen direkte hos flyselskabet eller internetrejsebureauet. Flyrejser.dk sælger ingen billetter, men står kun for prissammenligningen.

Som besøgende på Flyrejser.dk kan du hurtigt og enkelt finde de billigste og bedste rejser til den destination, du søger på. Vi hjælper dig også med at søge efter mere avancerede rejser, som indeholder mange stop, eller som skal gå via specielle lufthavne. Derudover kan du med vores unikke fuktioner søge efter op til 15 rejser samtidig med vores priskalender eller oprette prisovervågninger på de datoer, hvor du vil rejse.

Flyrejser.dk er et produkt fra Flightmate AB fra Sverige. I Sverige har Svenska Resenätverket siden 2007 drevet Flygresor.se, det overlegent største og mest populære prissammenligningssite for flyrejser. Det er vores ambition at være dit lokale valg uden for Danmark. Vi stræber efter at være verdens mest anvendte og sociale søgemotor for flyrejser. For os betyder din oplevelse, og at du finder den bedste pris og rejse, alt. Du skal også kunne fortælle om dine oplevelser og de rejser, du finder. Vi stræber hele tiden efter at forbedre os, udvikle nye funktioner og blive bedst til rejser fra netop det sted, hvor du befinder dig. At rejse er socialt og positivt. Vores mål er, at selve bookingen af rejsen skal fungere på samme måde.